ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίνι lockdown στο Βέλγιο με «λουκέτο» στα νυχτερινά μαγαζιά

17:40 - 26 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Μίνι lockdown στο Βέλγιο με «λουκέτο» στα νυχτερινά μαγαζιά
Σε καθεστώς μίνι lockdown μπαίνει το Βέλγιο, μετά τον εντοπισμό κρούσματος της μετάλλαξη «N» της Μποτσουάνα στη χώρα, αποτελώντας μάλιστα το πρώτο κρούσμα της εν λόγω μετάλλαξης στην Ευρώπη.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο ανακοίνωσε τα μέτρα, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, στην οποία μετέχει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι κοινότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βελγικής κυβέρνησης, από αύριο, Σάββατο 27 Νοεμβρίου, κλείνουν όλα τα νυχτερινά κέντρα και οι ντισκοτέκ, ενώ η εστίαση θα κλείνει τις πόρτες της στις 11 μ.μ., ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι.

Τέλος μπαίνει σε πάρτι και οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους εκτός των ιδιωτικών κατοικιών (εξαιρούνται γάμοι και κηδείες).

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα συνεχιστούν μόνο με καθίσματα και τήρηση αποστάσεων. Η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό. Οι αθλητικές δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους θα συνεχιστούν.

Η τηλεργασία από το σπίτι θα παραμείνει υποχρεωτική τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.