ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετάλλαξη Όμικρον-ΗΠΑ: Περιορισμοί στα ταξίδια από 8 αφρικανικές χώρες

22:55 - 26 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Μετάλλαξη Όμικρον-ΗΠΑ: Περιορισμοί στα ταξίδια από 8 αφρικανικές χώρες
Ο Αμερικανικός πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια από τη Νότιο Αφρική και άλλες 7 αφρικανικές χώρες, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα (29/11), λόγω της νέας μετάλλαξης Όμικρον.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικών υποδείξεων του Δρ. Anthony Fauci και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η κυβέρνηση Μπάιντεν θα περιορίσει τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι, τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.

Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης μεταφέρουν στο CNN ότι η νέα αυστηροποιημένη πολιτική θα εφαρμοστεί με προσοχή, δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει πλέον αναγνωρίσει την Όμικρον ως μετάλλαξη που προκαλεί ανησυχία.

«Οι επιστήμονές μας και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας εργάζονται σκληρά για να μάθουν περισσότερα για αυτήν τη μετάλλαξη», είπε ένας αξιωματούχος στο CNN.

Τα νέα μέτρα δεν ισχύουν για Αμερικανούς πολίτες και νόμιμους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ταξιδιώτες από άλλες χώρες, οι Αμερικανοί πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι αρνητικοί σε τεστ κατά της Covid-19 πριν ταξιδέψουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.