ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολλανδία: 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε πτήσεις από Ν.Αφρική

16:13 - 28 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Ολλανδία: 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε πτήσεις από Ν.Αφρική
Σε 13 άτομα, που έφτασαν στο Άμστερνταμ -την πρωτεύουσα της Ολλανδίας- με δύο πτήσεις από τη Νότιο Αφρική, εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Οι θετικοί στη νέα μετάλλαξη είναι μεταξύ των 61 επιβατών, που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τέθηκαν σε καραντίνα.

Όλοι οι επιβάτες προέρχονται από πτήσεις του ολλανδικού αερομεταφορέα KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ και έφτασαν στο Άμστερνταμ την Παρασκευή, πριν επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων.

Οι 61 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 τέθηκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol.

Όσοι βγήκαν αρνητικοί κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι τους για 5 ημέρες και να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, ενώ όσοι ήταν transit τους επετράπη να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μετά την ανακοίνωση των 13 κρουσμάτων, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλα κρούσματα της νέας παραλλαγής στη χώρα.

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές επιχειρούν να έρθουν σε επαφή και να εξετάσουν περίπου 5.000 άλλους επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιστρέψει στη χώρα από την Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Μοζαμβίκη, την Ναμίμπια ή την Ζιμπάμπουε από την Δευτέρα.

Επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα και στη Δανία

Η Δανία κατέγραψε δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον σε ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η αρχή λοιμωδών ασθενειών της χώρας.

«Αυτό ήταν αναμενόμενο και επομένως η στρατηγική μας είναι να συνεχίσουμε την εντατική παρακολούθηση των μολύνσεων στη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Serum Χένρικ Ούλουμ.

Τα δύο αυτά άτομα, τα οποία ταξίδεψαν αεροπορικώς στη Δανία, τέθηκαν σε απομόνωση και οι αρχές ιχνηλατούν τυχόν στενές επαφές τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:33 - 28 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.