ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετάλλαξη Όμικρον: Η διαδρομή του «ασθενή μηδέν» στην Ιταλία

09:02 - 29 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Μετάλλαξη Όμικρον: Η διαδρομή του «ασθενή μηδέν» στην Ιταλία
Ο πρώτος Ιταλός που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή του νέου κορονοϊού Όμικρον είχε αρνητικό τεστ πριν από την πτήση του και μετακινούνταν στην Ιταλία για μέρες πριν από τη διάγνωσή του.

Ο άνδρας είχε αρνητικό τεστ PCR πριν επιβιβαστεί σε πτήση που προερχόταν από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης, είπε ο ίδιος την Κυριακή.

Αναλυτικότερα, έφτασε στη Ρώμη στις 12 Νοεμβρίου και ταξίδεψε μέχρι την περιοχή όπου διαμένει, σε μια πόλη βόρεια της Νάπολης, ανέφερε το Sky News Italia. Μέρες αργότερα, ο άνδρας, ο οποίος είναι εργαζόμενος της εταιρείας πετρελαίου Eni, πέταξε στο Μιλάνο για προγραμματισμένη ιατρική εξέταση. Εκεί, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, έμεινε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο και έφαγε σε ένα εστιατόριο, πριν οδηγηθεί το επόμενο πρωί σε νοσοκομείο για τη διαδικασία, συνεχίζει το Sky.

Η Eni επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας είναι υπάλληλός της και είχε βγει αρνητικός πριν φύγει από τη Μοζαμβίκη.

«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σεβόμουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τα μέτρα που είναι γνωστά σε όλους», είπε ο άνδρας. «Πήγα στο San Donato Milanese για τους προβλεπόμενους υγειονομικούς ελέγχους της εταιρείας και ταυτόχρονα έκανα ένα νέο τεστ Covid PCR που χρειαζόταν για την πτήση μου πίσω στο Μαπούτο», είπε. «Έχοντας δει ότι το τεστ ήταν θετικό, ταξίδεψα στο σπίτι μου στην Κασέρτα, αποφεύγοντας κάθε επαφή με τρίτους, για να ξεκινήσω την προβλεπόμενη καραντίνα», πρόσθεσε.

Τα άλλα πέντε μέλη της οικογένειάς του, η σύζυγος, τα δύο παιδιά, η μητέρα και η πεθερά του, βρέθηκαν επίσης θετικά στον Covid. Οι ερευνητές επιδιώκουν να επιβεβαιώσουν εάν έχουν και αυτοί την παραλλαγή Όμικρον.

«Λαμβάνοντας υπόψη την οικογένειά μου, που περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 8 έως 81 ετών, και τα ήπια συμπτώματα που βιώσαμε αυτές τις 10 ημέρες, μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος που εμβολιάσθηκα αφού το εμβόλιο λειτούργησε πολύ καλά», είπε.

Η υπόθεση δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται στην Ευρώπη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των τεστ που έχουν σχεδιαστεί για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid πριν επιβιβαστούν οι ταξιδιώτες σε πτήσεις, σχολιάζει το Bloomberg.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.