ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαισιόδοξος ο CEO της Moderna για τη μετάλλαξη Όμικρον

10:08 - 30 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Απαισιόδοξος ο CEO της Moderna για τη μετάλλαξη Όμικρον
Πολύ λιγότερο αποτελεσματικά προβλέπει ότι θα είναι τα υπάρχοντα εμβόλια στην αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής του κορoνοϊού Όμικρον, συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Μιλώντας στου Financial Times, o Στεφάν Μπανσέλ προειδοποίησε επίσης ότι θα χρειαστούν μήνες μέχρι οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορέσουν να κατασκευάσουν νέα εμβόλια ευρείας κλίμακας που θα εστιάζουν σε συγκεκριμένες παραλλαγές.

Τα δύο χαρακτηριστικά της Όμικρον, ο υψηλός αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα γκάμα εμβολίων μπορεί να χρειαστεί να τροποποιηθεί το επόμενο έτος, όπως είπε.

«Νομίζω ότι θα είναι υλική πτώση. Απλώς δεν ξέρω πόσο γιατί πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους μίλησα. . . καταλήγουν ότι αυτό δεν πρόκειται να είναι καλό», ανέφερε.

 Τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της Moderna έρχονται την ώρα που αξιωματούχοι και ειδικοί στη δημόσια υγεία προσπάθησαν να δώσουν έναν πιο αισιόδοξο τόνο σχετικά με την ικανότητα των υπαρχόντων εμβολίων να παρέχουν προστασία έναντι της Όμικρον. Ωστόσο, ο Μπανσέλ είπε ότι οι επιστήμονες ανησυχούν επειδή 32 από τις 50 μεταλλάξεις στην παραλλαγή Όμικρον αφορούν την πρωτεΐνη ακίδας, στην οποία επικεντρώνονται τα τρέχοντα εμβόλια για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος για την καταπολέμηση του Covid-19.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.