ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάουελ: Αφαιρεί τον επιθετικό προσδιορισμό «παροδικός» από τον πληθωρισμό

18:11 - 30 Νοε 2021 | Ειδήσεις
Πάουελ: Αφαιρεί τον επιθετικό προσδιορισμό «παροδικός» από τον πληθωρισμό
Ο κίνδυνος ο πληθωρισμός να κινηθεί υψηλότερα έχει αυξηθεί, τόνισε την Τρίτη ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλειφθεί η λέξη «παροδικός».

«Είναι πιθανότατα καλή στιγμή να εγκαταλείψουμε αυτή τη λέξη» είπε ο κ. Πάουελ απαντώντας σε ερώτηση Γερουσιαστή σχετικά με την επιμονή του να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη για να περιγράψει για πόσο καιρό θα παραμείνει ο πληθωρισμός πάνω από τον στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας.

Σε κατάθεση του σε επιτροπή της Γερουσίας, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι οι υψηλότερες τιμές οφείλονται γενικά σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με ανισορροπίες στη ζήτηση και την προσφορά. Ο ίδιος σημείωσε ότι η αιτία των ζητημάτων αυτών είναι η πανδημία, αλλά πρόσθεσε ότι οι πιέσεις στις τιμές έχουν επεκταθεί ευρύτερα στην οικονομία τους τελευταίους μήνες. 

Όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι όταν θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πόσο έχει εξαπλωθεί το στέλεχος και σε τι βαθμό θα διαφεύγει από τα εμβόλια, τότε η κεντρική τράπεζα θα είναι σε καλύτερη θέση να εκτιμήσει τον αντίκτυπο του στη νομισματική πολιτική. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o ίδιος επισήμανε ότι η Fed δεν αναμένει προς το παρόν να υπάρξουν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα και την έκταση του tapering. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.