ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Άνθρωποι και ιδέες που καθόρισαν το 2021

20:22 - 01 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Bloomberg: Άνθρωποι και ιδέες που καθόρισαν το 2021
Τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες και ιδέες, οι οποίες καθόρισαν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο κατά τη διάρκεια του 2021 παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Μπήκε ο τελευταίος μήνας του έτους και τα απολογιστικά θέματα ξεκινούν, με το Bloomberg να παρουσιάζει τους Top επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς. Επιχειρηματίες, επιστήμονες, πολιτικούς ή καλλιτέχνες, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της μέσα στη χρονιά, απασχόλησαν την επικαιρότητα και επηρέασαν τις ζωές μας.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer και η Vanessa Pappas, η Ελληνο-αυστραλέζα που "κρύβεται" πίσω από το παγκόσμιο φαινόμενο του TikTok.

Αναλυτικά το top-50, σύμφωνα με το Bloomberg:

  1. Vanessa Pappas: Η Ελληνο-αυστραλέζα, εκτελεστική διευθύντρια του TikTok, κατάφερε να αναδείξει το κινεζικό social media σε κορυφαίο «παίχτη» της αγοράς, έχοντας περισσότερα downloads (34,6 εκατ.) από τους δύο βασικούς ανταγωνιστές της, το Instagram (17,7 εκατ.) και το Snapchat (14,2 εκατ.), κατά τη διάρκεια του 2021.
  2. Αλεξέι Ναβάλνι: Ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε να... επιβιώσει κυριολεκτικά και αυτό από μόνο του αρκεί. Θυμίζουμε πως καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, λίγο αφότου δηλητηριάστηκε.  
  3. Bank Si-Hyuk: Ο ιδρυτής της Hybe πέτυχε ένα deal 1 δισ. δολαρίων με γνωστό αμερικανικό πρακτορείο, το οποίο έχει διάσημους πελάτες, όπως ο Justin Bieber και η Ariana Grande, φέρνοντας την κορεατική K-pop στην καρδιά της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας. 
  4. MacKenzie Scott: Η γνωστή φιλάνθρωπος και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, δώρισε 2,7 δισ. δολάρια το 2021, ανεβάζοντας στα 8,6 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό των δωρεών -ένα από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών. 
  5. James Kuffner: Το στέλεχος της Toyota έχει αναλάβει την έρευνα για τα επόμενης γενιάς projects, τα οποία στοχεύουν στο πεδίο του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Έχει στα χέρια του έναν προϋπολογισμό 4,7 δισ. δολαρίων. 
  6. Jummy Lai: Ο ιδρυτής της Apple Dialy πέρασε περισσότερες από 300 ημέρες στη φυλακή, αποτελώντας ένα από τα πλέον διάσημα πρόσωπα που έπεσαν θύμα της κινεζικής «εκδίκησης» στην προσπάθεια του Χονγκ Κονγκ να ανεξαρτητοποιηθεί. 
  7. Andy Jassy: Ο επικεφαλής της Amazon Web Services πιστεώνεται τη ραγδαία αύξηση των εσόδων της εταιρείας (κατά 35% σε 61,3 δισ. δολάρια). 
  8. Jia Ling: Η Κινέζα έγινε η γυναίκα παραγωγός με τις μεγαλύτερες αποδοχές όλων των εποχών. Κι αυτό, χάρη στην ταινία «Hi, Mom», η οποία έκοψε εισιτήρια, συνολικού ύψους 834 εκατ. δολαρίων.  
  9. John Rolle: Από τη θέση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας στις Μπαχάμες, άναψε το πράσινο φως στο πρώτο επίσημο ψηφιακό νόμισμα. Σήμερα κυκλοφορούν περισσότερα από 300.000 ψηφιακά δολάρια, με τουλάχιστον πέντε υπηρεσίες πληρωμών να τα κάνουν αποδεκτά. 
  10. Melanie Perkins: Η εταιρεία Canva, την οποία ίδρυσε, έφθασε τα 40 δισ. δολάρια σε αποτίμηση, τριπλασιάζοντας την αξία της σε μόλις πέντε μήνες. Η ίδια έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες παγκοσμίως. 
  11. Darnella Frazier: Τον Ιούνιο, έναν χρόνο αφότου απαθανάτισε τους Αμερικανούς αστυνομικούς να σκοτώνουν τον Τζορτζ Φλόιντ, έγινε η πρώτη δημοσιογράφος – πολίτης που κερδίζει βραβείο Πούλιτζερ. 
  12. Peter Beck: Η εταιρεία του, Rocket Lab, η οποία ειδικεύεται στις χαμηλού κόστους διαστημικές εκτοξεύσεις, εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αντλώντας 777 εκατ. δολάρια. 
  13. Karen Lynch: Έγινε η πλέον υψηλόβαθμη εταιρική αξιωματούχος στις ΗΠΑ, όταν ανέλαβε τα ηνία της CVS, της πέμπτης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας με βάση τις πωλήσεις. 
  14. Jitse Groen: Η εταιρεία του, Just Eat, προχώρησε στην εξαγορά της Grubhub έναντι 7,4 δισ. δολαρίων, αποκτώντας ένα σημαντικό μερίδιο στην αμερικανική αγορά του delivery. 
  15. Nick Clarry: Υπό τη διοίκησή του, το αμερικανικό fund CVC Capital επένδυσε περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε κορυφαία αθλητικά πρωταθλήματα, ποντάροντας στην αύξηση της ζήτησης για περιεχόμενο streaming.  
  16. Allyson Felix: Η δρομέας από τις ΗΠΑ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 4×400 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποτελώντας τον αθλητή με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στις ΗΠΑ.  
  17. Elise Stefanik: εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων: Αν και Ρεπουμπλικανή, ψήφισε υπέρ της δεύτερης παραπομπής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ
  18. Hoesung Lee: επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή. Κατάφερε να ενώσει 200 χώρες στο ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
  19. Jason Sudeikis, συνδημιουργός και πρωταγωνιστής του Ted Lasso, που κέρδισε 7 Emmys. Είχε μάλιστα και 20 υποψηφιότητες, που καμία άλλη κωμική σειρά δεν το έχει καταφέρει στο ντεμπούτο της.
  20. Kate Jenkins, υπουργός έμφυλων διακρίσεων στην Αυστραλία. Έκανε πάρα πολλές καινοτόμες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
  21. Frances Haugen, το «βαθύ λαρύγγι» του Facebook 
  22. Jim Farly, επικεφαλής της Ford, οι μετοχές της οποίας βρέθηκαν σε υψηλό 20ετίας μετά την ανακοίνωση της απόφασης να εστιάσει στα ηλεκτρικά και αυτοκινούμενα οχήματα.
  23. Andre Soelistyo, επικεφαλής της GoTo Group. Μια συγχώνευση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο έκανε διάσημο τον Ινδονήσιο επιχειρηματία
  24. David Baszucki, συνιδρυτής και επικεφαλής της Roblox που το 2021 εισήχθη στο χρηματιστήριο με αγοραία αποτίμηση 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  25. Carlos Eduardo Brandt, επικεφαλής της Pix, που φέτος διπλασίασε τους χρήστες της.
  26. Cori Bush, εκπρόσωπος στη Βουλή των Αντιπροσώπων.Κοιμήθηκε στα σκαλιά του Καπιτωλίου για τέσσερις νύχτες αυτό το καλοκαίρι για να διαμαρτυρηθεί για το μορατόριουμ των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
  27. John Elkann, επικεφαλής της Exor.Η Fiat Chrysler Automobiles NV που ανήκει στην Exor συγχωνεύθηκε με τον Όμιλο PSA για να σχηματίσει τη Stellantis NV και η νέα εταιρεία ξεκίνησε τις συναλλαγές με αγοραία αξία 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  28. Mike Winkelmann, καλλιτέχνης. Το έργο του Everydays: The First 5.000 Days πουλήθηκε σε δημοπρασία τον Μάρτιο για 69,3 εκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για ένα έργο ψηφιακής τέχνης.
  29. Εugene Goodman, αστυνομικός και μέλος της φρουράς του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ. Στις 6 Ιανουαρίου αντιμετώπισε εξεγερμένους στην αίθουσα της Γερουσίας.
  30. Nick Molnar & Anthony Eisen, συνιδρυτές της Afterpay, που για 29 δισεκατομμύρια δολάρια στην Square του Τζακ Ντόρσεϊ
  31. Cynthia Coi, Russel Jeung & Manjusha Kulkarni, συνιδρυτές της Stop AAPI Hate, που καταγράφει συμβάντα για ρατσιστικά εγκλήματα και έχει βοηθήσει στο να καταρτισεί η σχετική νομοθεσία στις ΗΠΑ.
  32. Oι μετοχές meme: Οι traders πρόσθεσαν περισσότερα από 150 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση των GameStop, AMC και 48 άλλων επιχειρήσεων
  33. Patrick & John Collison, συνιδρυτές της Stripe που έγινε η πιο πολύτιμη startup της Silicon Valley όλων των εποχών
  34. Albert Bourla, επικεφαλής της Pfizer, που ασφαλώς πρωταγωνίστησε στην ανακάλυψη των εμβολίων κατά της Covid-19.
  35. MiMi Aung, πρώην project manager στη NASA: Η ομάδα της Ingenuity Mars Helicopter πέταξε ένα μικρό drone πάνω από την επιφάνεια του πλανήτη τον Απρίλιο, για πρώτη φορά στην αεροπορία.
  36. Lina Khan, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ: Η 32χρονη έγινε το νεότερο άτομο που ηγήθηκε της υπηρεσίας όταν την διόρισε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο.
  37. Toni Petersson, επικεφαλής της Oatly Group: Η εταιρεία ανακοίνωσε μεγάλες επεκτάσεις για να καλύψει την αυξανόμενη επιθυμία του κόσμου για γάλατα, γιαούρτια και παγωτά με βάση τη βρώμη.
  38. John Nkengasong, επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής: Ο ιολόγος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόκτηση 400 εκατομμυρίων εμβολίων Covid-19 για την ήπειρο.
  39. Olivia Rodrigo, pop star: Το πρώτο της σινγκλ, Drivers License, έγινε το τραγούδι που ξεπέρασε πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο τις 100 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.
  40. Hwang Dong-hyuk, σκηνοθέτης και σεναριογράφος του Squid Game. Το είδαν πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι.
  41. Paige Bueckers, μπασκετμπολίστρια των ΗΠΑ: Έχει υπογράψει δύο από τις πιο δημοφιλείς συμφωνίες «όνομα, εικόνα και ομοίωση», το προσωπικό brand αθλητών.
  42. Michael Sapir, επικεφαλής της ProShare, που παρουσίασε το πρώτο Bitcoin ETF τον Οκτώβριο και οι επενδυτές συσσώρευσαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια
  43. Falguni Nayar, ιδρύτρια της Nykaa: Το διαδικτυακό της εμπορικό κέντρο ομορφιάς, το οποίο είχε αρχική δημόσια προσφορά 711 εκατομμυρίων δολαρίων τον Οκτώβριο, μεταμορφώνει την πάλαι ποτέ βιομηχανία καλλυντικών της Ινδίας.
  44. Anne Brorhilker, Εισαγγελέας στην Κολονία της Γερμανίας: Επιβλέπει μια τεράστια έρευνα για φορολογική απάτη από το 2013
  45. Xu Yangtian, επικεφαλής της Shein: Η εταιρεία fast-fashion του Xu έσπασε το σερί 152 ημερών που η Amazon ήταν η εφαρμογή αγορών με τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τις ανατρεπτικές δυνατότητες των κινεζικών καταναλωτικών εμπορικών σημάτων.
  46. Charlie Penner, πρώην επικεφαλής του πράσινου fund Engine, που μπήκε στο ΔΣ της Exxon Mobile και έστειλε ηχηρό οικολογικό μήνυμα.
  47. Britney Spears, pop star: Κατάφερε να κερδίσει τη δικαστική μάχη με τον πατέρα της, που είχε απόλυτη διαχείριση της περιουσίας και της ζωής της.
  48. David Zaslav, επικεφαλής της Discovery: Βοήθησε στην ενορχήστρωση της μεγαλύτερης συμφωνίας στον τομέα της ψυχαγωγίας φέτος, της συγχώνευσης μεταξύ Discovery και WarnerMedia που αποτιμά τη νέα εταιρεία σε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια.
  49. Oι 13 ανώνυμοι junior τραπεζίτες της Goldman Sachs που αποκάλυψαν το εργασιακό περιβάλλον στις μεγάλες τράπεζες της Wall Street
  50. Matt Stone & Trey Parker, συνδημιουργοί του South Park: Υπέγραψαν συμφωνία με τη ViacomCBS Inc. που θα τους καταβάλει 900 εκατομμύρια δολάρια για έξι ακόμη σεζόν του σόου και 14 spinoff ταινίες για την υπηρεσία ροής Paramount+.
Τελευταία τροποποίηση στις 09:16 - 02 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.