ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον

22:29 - 01 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Στην Καλιφόρνια το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον
Έφθασε και στα εδάφη των ΗΠΑ η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς εντοπίστηκε στην Καλιφόρνια το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας παραλλαγής του κορονοϊού.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, είπε ότι ο ασθενής ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική στο Σαν Φρανσίσκο και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

«Πρόκειται για ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου και βρέθηκε θετικός στις 29 Νοεμβρίου. Ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα και όλες οι στενές του επαφές, μέχρι στιγμής, έχουν βγει αρνητικές. Το άτομο ήταν πλήρως εμβολιασμένο και παρουσίασε ήπια συμπτώματα, τα οποία βελτιώνονται σε αυτό το σημείο. Αυτό είναι λοιπόν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Covid-19, που προκαλείται από την παραλλαγή Όμικρον, το οποίο ανιχνεύθηκε στις ΗΠΑ», είπε ο Φάουτσι.

Ο ίδιος εξήγησε πώς εντοπίστηκε το κρούσμα εντός των συνόρων των ΗΠΑ, λέγοντας ότι τα τμήματα δημόσιας υγείας της Καλιφόρνια και του Σαν Φρανσίσκο και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) επιβεβαίωσαν ότι το πρόσφατο κρούσμα Covid-19 στην Καλιφόρνια προκλήθηκε από τη νέα μετάλλαξη.

«Η γονιδιωματική αλληλουχία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο και η αλληλουχία επιβεβαιώθηκε στο CDC ως συνεπής με την παραλλαγή Όμικρον», πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:50 - 01 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.