ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed-Beige Book: Μέτρια ανάπτυξη- Ευρεία αύξηση τιμών το Νοέμβριο

22:00 - 01 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Fed-Beige Book: Μέτρια ανάπτυξη- Ευρεία αύξηση τιμών το Νοέμβριο
Με μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η αμερικανική οικονομία τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) που κυκλοφόρησε σήμερα (1/12).

Ωστόσο, παρά τη μέτρια ανάπτυξη, οι εταιρείες ανέβασαν «στροφές» με γρήγορο ρυθμό σε ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, διαπιστώνει η ίδια έρευνα.

«Οι τιμές αυξήθηκαν με μέτριο έως ισχυρό ρυθμό, με τις αυξήσεις των τιμών να είναι ευρέως διαδεδομένες σε όλους τους τομείς της οικονομίας», αναφέρεται στο Beige Book.

Οι αυξήσεις του κόστους των εισροών ήταν «ευρείας κλίμακας» λόγω της ισχυρής ζήτησης για πρώτες ύλες, των προβλημάτων στις αλυσίδες εφοδιασμού και της στενότητας της αγοράς εργασίας, σημειώνεται στην έκθεση που επικαλείται το MarketWatch.

Οι μισθοί αυξήθηκαν επίσης με «έντονο» ρυθμό στις περισσότερες από τις 12 περιφέρειες της Fed, αναφέρει η έκθεση.

«Η ισχυρή ζήτηση γενικά επέτρεψε στις εταιρείες να αυξήσουν τις τιμές με μικρή ώθηση, αν και οι συμβατικές υποχρεώσεις εμπόδισαν ορισμένες εταιρείες από το να αυξήσουν τις τιμές τους», καταλήγει η έκθεση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τερματισμό των αγορών περιουσιακών στοιχείων από τη Fed λίγους μήνες νωρίτερα απ’ ότι έχει προγραμματιστεί.

«Η Fed κάνει μια σαφή στροφή στην πολιτική της και εστιάζει περισσότερο στον πληθωρισμό», δήλωσε ο Tim Duy, επικεφαλής οικονομολόγος στην SGH Macro Advisors.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:21 - 01 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.