ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος καγκελάριος της Αυστρίας o Καρλ Νεχάμερ

17:29 - 03 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Νέος καγκελάριος της Αυστρίας o Καρλ Νεχάμερ
Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, διορίστηκε την Παρασκευή (3/12) νέος καγκελάριος της χώρας και ηγέτης του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), μετά από ένα ταραχώδες δίμηνο στην πολιτική ζωή της χώρας, που προκλήθηκε από την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς για σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Νεχάμερ διαδέχεται τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος κατείχε τη θέση του καγκελαρίου μετά την παραίτηση του Κουρτς στις 9 Οκτωβρίου. Ωστόσο ο Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την Πέμπτη (2/12) την παραίτησή του από την ηγεσία της Αυστρίας.

Η παραίτηση Σάλενμπεργκ ήταν η μία από τις δύο σημαντικές ανακοινώσεις της Πέμπτης, καθώς συνδυάστηκε με την είδηση ότι ο Κουρτς αποσύρεται εντελώς από την πολιτική για να επικεντρωθεί στην οικογένειά του.

Στην πρώτη του ομιλία ως καγκελάριος και ηγέτης του ÖVP, ο Νεχάμερ ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τον τρέχοντα κυβερνητικό συνασπισμό μεταξύ του κόμματός του και των Πρασίνων.

Σημείωσε επίσης ότι θα υποστηρίξει τη σκληροπυρηνική πολιτική της κυβέρνησης για τη μετανάστευση και τη φορολογική μεταρρύθμιση, προκειμένου να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τα άτομα με χαμηλότερο εισόδημα.

Ο Σάλενμπεργκ θα επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του ως υπουργός Εξωτερικών, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στους επικεφαλής των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Εσωτερικών, όπως έκανε γνωστό ο Νεχάμερ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 03 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.