ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμβόλια-FDA: «Ναι» στην αναμνηστική δόση της Pfizer στους 16-17 ετών

20:19 - 09 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Εμβόλια-FDA: «Ναι» στην αναμνηστική δόση της Pfizer στους 16-17 ετών
«Πράσινο φως» στη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech, σε άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών, άναψε σήμερα (9/12) η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19, η αναμνηστική δόση του οποίου έχει εγκριθεί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ.

Ακριβώς όπως συμβαίνει με τους ενήλικες, οι 16-17χρονοι είναι επιλέξιμοι να λάβουν την αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Όπως μεταδίδει το CNN, περίπου 2,6 εκατ. έφηβοι στις ΗΠΑ σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα θα ήταν ήδη επιλέξιμοι για τις αναμνηστικές δόσεις, αποτελώντας μία μικρή προσθήκη στα 141 εκατ. ενήλικες που είναι ήδη επιλέξιμοι.

«Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech για την COVID-19 είναι διαθέσιμο σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω εδώ και σχεδόν έναν χρόνο και τα οφέλη του έχει αποδειχθεί ότι ξεπερνούν τους πιθανούς κινδύνους», δήλωσε ο Δρ. Peter Marks εκ μέρους του FDA.

«Από τότε που εγκρίναμε για πρώτη φορά το εμβόλιο, νέα στοιχεία δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητά του κατά της COVID-19 μειώνεται μετά τη δεύτερη δόση του για όλους τους ενήλικες και για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16 και 17 ετών», σημείωσε ο Marks και πρόσθεσε: ««Μια εφάπαξ αναμνηστική δόση του εμβολίου για όσους έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον έξι μήνες πριν, θα βοηθήσει στην παροχή συνεχούς προστασίας έναντι της COVID-19 σε αυτήν και σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:22 - 09 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.