ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιστορικό χαμηλό για το δολάριο έναντι του ευρώ

12:26 - 20 Σεπ 2007 | Ειδήσεις
Ιστορικό χαμηλό κατέγραψε η ισοτιμία δολαρίου έναντι του ευρώ έπειτα από την επιθετική μείωση επιτοκίων στην οποία προχώρησε η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και εν αναμονή ομιλίας του προέδρου της Fed Ben S. Bernanke. Ο Bernanke αναμένεται να δηλώσει ότι η κατάρρευση στην αγορά κατοικίας απειλεί να βλάψει την οικονομική ανάπτυξη.

Το δολάριο υποχώρησε έναντι 15 από τα 16 πιο ισχυρά νομίσματα, καθώς εκτιμάται ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του επιτοκίου μετά την πρώτη μείωση που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα το δολάριο υποχωρεί στα 1,4044 έναντι του ευρώ και πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ που καταγράφεται για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού νομίσματος. Επίσης, το γεν διαμορφώνεται στα 115,535 έναντι του δολαρίου και στα 162,2631 έναντι του ευρώ.

Επίσης, το δολάριο των ΗΠΑ σημείωσε χαμηλό τριών δεκαετιών έναντι του δολαρίου του Καναδά και χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed μείωσε τα επιτόκια στο 4,75% από το 5,25% αυτή την εβδομάδα για να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από την επιδείνωση της κρίσης στην αγορά κατοικίας και την αναταραχή στην πιστωτική αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.