ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ

12:11 - 19 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ
Την παραίτησή του υπέβαλε στην βρετανική κυβέρνηση ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο υπουργός είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από μια εβδομάδα, αλλά είχε πειστεί να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Εκφράζοντας, ωστόσο, τη λύπη του για τη διαρροή στον Τύπο, αργά το βράδυ του Σαββάτου (19/12), ο Φροστ ανακοίνωσε ότι η παραίτησή του έχει «άμεση ισχύ» και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Ανάμεσα στους λόγους, που επικαλείται ο Φροστ για την παραίτησή του, είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η υψηλή φορολόγηση και το μεγάλο κόστος της πράσινης πολιτικής που προωθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

«Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ» ανέφερε στην επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 19 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.