ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αποκλείει νέα μέτρα μετά τις γιορτές ο Μπόρις Τζόνσον

23:12 - 21 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Δεν αποκλείει νέα μέτρα μετά τις γιορτές ο Μπόρις Τζόνσον
Δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά για μετά δεν αποκλείεται τίποτα, όπως είπε ο Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη (21/12).

«Δεν πιστεύουμε σήμερα ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να δικαιολογηθούν σκληρότερα μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα. Δεν μπορούμε, όμως, να αποκλείσουμε τη λήψη περαιτέρω μέτρων μετά τα Χριστούγεννα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε πολύ στενά την παραλλαγή Όμικρον και αν η κατάσταση επιδεινωθεί θα είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση αν χρειαστεί», συμπλήρωσε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι μολονότι οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν κανονικά τα σχέδιά τους για τα Χριστούγεννα, τους προέτρεψε να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τις οδηγίες, όπως να αερίζουν καλά τους κλειστούς χώρους και να κάνουν τεστ προτού να επισκεφθούν ηλικιωμένους ή ευπαθείς συγγενείς τους.

Η κατάσταση στη Βρετανία είναι δραματική, καθώς την Τρίτη ανακοινώθηκαν 90.629 νέα κρούσματα της Covid-19 και 172 θανάτοι. Μέσα σε μία εβδομάδα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 63%.

Πάντως, η Σκωτία ακύρωσε τους παραδοσιακούς τριήμερους εορτασμούς για την Πρωτοχρονιά λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.