ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: «Εκτόξευση» 96% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, παιδιών με κορονοϊό

22:00 - 22 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Ιταλία: «Εκτόξευση» 96% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, παιδιών με κορονοϊό
Τεράστια είναι η αύξηση που καταγράφτηκε την τελευταία εβδομάδα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία της Ιταλίας παιδιών, λόγω κορονοϊού, η οποία έφτασε το 96%, σύμφωνα με την Ιταλική Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων.

Τα μισά από τα παιδιά αυτά, έχουν ανεμβολίαστους γονείς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, οι εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών αυξήθηκαν κατά 16,7%, ενώ των εμβολιασμένων που ασθένησαν με Covid-19 σημείωσαν μείωση 2%. Συνολικά, οι εισαγωγές των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, αυξήθηκαν κατά 7%, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αύριο, παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξετάσει -και πιθανότατα να εγκρίνει- νέα μέτρα κατά της πανδημίας. Τα πιο πιθανά, θεωρούνται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους, η επιβολή διαγνωστικών τεστ και στους εμβολιασμένους, ενόψει και τις Πρωτοχρονιάς, και η μείωση της διάρκειας του πράσινου πάσου εμβολιασμένου, από εννέα σε έξι μήνες.

Ο Ιταλός υπουργός παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, πάντως, απάντησε στους επιστήμονες που ζήτησαν την παράταση των σχολικών διακοπών των γιορτών, ότι η κυβέρνηση Ντράγκι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.