ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται αρχές του 2022 το εισπνεόμενο εμβόλιο Sputnik-Αποτελεσματικό στην Όμικρον

10:40 - 30 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Έρχεται αρχές του 2022 το εισπνεόμενο εμβόλιο Sputnik-Αποτελεσματικό στην Όμικρον
Το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι διαθέσιμη στην αγορά η εισπνεόμενη μορφή του ρωσικού εμβολίου Sputnik κατά του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας της Ρωσίας, το εμβόλιο στη συγκεκριμένη του μορφή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό απέναντι στην Όμικρον, προσφέροντας όχι μόνο προστασία από τη λοίμωξη αλλά και πρόληψη της εξάπλωσής της.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, το νέο εμβόλιο δεν αναιρεί την ανάγκη για τον εμβολιασμό ρουτίνας, αλλά θα γίνει συμπληρωματικό μέσο, το οποίο θα παρέχει ένα ακόμη εμπόδιο στην επέκταση της μόλυνσης.

Κατά τον διακεκριμένο Ρώσο μικροβιολόγο η εισπνεόμενη μορφή του εμβολίου δημιουργεί τοπική ανοσία στο ρινοφάρυγγα και δημιουργεί επιπλέον φραγμό για τον ιό καθώς προσπαθεί να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό.

Οι προκλινικές δοκιμές της νέας μορφής του εμβολίου ξεκίνησαν τον Απρίλιο και οι ως τώρα κλινικές δοκιμές εξελίσσονται χωρίς σοβαρές παρενέργειες για τους συμμετέχοντες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.