ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά της Covid-19

15:19 - 31 Δεκ 2021 | Ειδήσεις
Βρετανία: «Πράσινο φως» στο χάπι της Pfizer κατά της Covid-19
Στην έγκριση για τη χρήση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού, με την ονομασία Paxlovid, στο Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε σήμερα (31/12) ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA).

Σύμφωνα με τον MHRA, η λήψη του χαπιού συστήνεται για άτομα που νοσούν ήπια, ενώ οι έρευνες που έγιναν έδειξαν πως το Paxlovid είναι πιο αποτελεσματικός εάν ληφθεί στην αρχική φάση της νόσησης. Ο MHRA σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί το εάν η μετάλλαξη Όμικρον εξασθενεί την επίδραση του χαπιού.

Η MHRA σημειώνει ότι οι δύο δραστικές ουσίες του χαπιού της Pfizer παρέχονται σε δύο ξεχωριστές ταμπλέτες και χορηγούνται μαζί, δύο φορές την ημέρα, από στόματος και για πέντε ημέρες, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή συστήνει τη λήψη του φαρμάκου στα πρώτα στάδια της λοίμωξης, ενώ σημειώνει ότι, σύμφωνα με κλινικές μελέτες, μόλις το 0,8% των ανθρώπων στην ομάδα που έλαβε το Paxlovid κατέληξε με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έναντι 7% των ασθενών στην ομάδα που έλαβε εικόνικό φάρμακο (Placebo).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.