ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια λόγω Όμικρον και κακοκαιρίας-Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις

12:30 - 02 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Χάος στα αεροδρόμια λόγω Όμικρον και κακοκαιρίας-Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις
Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στις αερομεταφορές στις ΗΠΑ λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και της έλλειψης προσωπικού λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της Όμικρον.

Μέχρι τις 23.00 (ώρα Ελλάδας) το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, είχαν ακυρωθεί 2.584 πτήσεις. Επιπλέον, 3.271 εσωτερικές πτήσεις, από ή προς τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (2/1) με καθυστερήσεις.

Η πλέον πληγείσα αμερικανική αεροπορική εταιρεία είναι η Southwest, που χρειάστηκε να ακυρώσει το 13% του προγράμματός της σε πτήσεις.

Τα αεροδρόμια του Σικάγο (βόρεια) επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς μια χιονοθύελλα αναμένεται να πλήξει αυτήν την περιοχή αργότερα σήμερα.

Γενικότερα, οι παγκόσμιες αερομεταφορές συνεχίζουν να διαταράσσονται εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον. Πολλοί πιλότοι και μέλη πληρωμάτων αεροσκαφών είναι απόντες, καθώς προσβλήθηκαν από την Covid-19 ή αποτελούν επαφές κρουσμάτων και επομένως βρίσκονται σε καραντίνα, αναγκάζοντας τις εταιρείες, που δεν έχουν επαρκές προσωπικό για να διασφαλίσουν τις πτήσεις, να τις ακυρώνουν.

Υπολογίζεται ότι περίπου 7.500 πτήσεις ακυρώθηκαν από αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.