ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συνεχίστηκε η αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο

17:10 - 05 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συνεχίστηκε η αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο
Θετικά έκλεισε ο χρόνος για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με στοιχεία, συνεχίστηκε ο ισχυρός ρυθμός αύξησής τους και τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν άλλες 807.000 θέσεις εργασίας τον τελευταίο μήνα του έτους σύμφωνα με την έκθεση για την απασχόληση σε εθνικό επίπεδο του ADP Research Institute σε συνεργασία με την Moody's Analytics.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για 400.000 θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 505.000 θέσεις αντί για 534.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Να σημειωθεί πως οι αναλυτές περιμένουν κάποιες διαταραχές στην αγορά εργασίας από το τελευταίο κύμα της πανδημίας, αν και σε μικρότερο βαθμό σε σύγκριση με προηγούμενα κύματα.

Η έκθεση των ADP και Moody's Analytics έρχεται λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των κυβερνητικών στοιχείων για τις νέες θέσεις εργασίας και τον δείκτη ανεργίας. Οι αναλυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Παρασκευή το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας να δείξουν ότι η οικονομία (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας) πρόσθεσε 400.000 θέσεις εργασίας μετά τις 210.000 θέσεις του Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.