ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στις επόμενες ημέρες

17:25 - 05 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Θα συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων στις επόμενες ημέρες
Δεν αναμένεται πτώση στον υπέρογκο αριθμό των κρουσμάτων της Covid-19 που σημειώνονται καθημερινά στη Γαλλία, μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει σε "στρατοσφαιρικά επίπεδα" στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από το Παρίσι, και σε ορισμένες άλλες περιοχές της Γαλλίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, η γαλλική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης σε πολλά υπερπόντια εδάφη, όπως η Γουαδελούπη και η Γουιάνα, η Μαγιότ, το Σεν Μαρτέν και το Σεν Μπαρτελεμί, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 που προκαλείται από την παραλλαγή Ομικρον του ιού.

Η Ρεϋνιόν και η Μαρτινίκα βρίσκονται από τις 27 Δεκεμβρίου σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η οποία επιτρέπει στους περιφερειάρχες να επιβάλλουν μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.