ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν για επίθεση στο Καπιτώλιο: Να μην ξανασυμβεί ποτέ

20:27 - 06 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν για επίθεση στο Καπιτώλιο: Να μην ξανασυμβεί ποτέ
Ειδική μνεία στην πρώτη επέτειο από την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατηγορώντας ευθέως τον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ότι προσπαθεί να αναιρέσει την αμερικανική δημοκρατία, τονίζοντας ότι «μια τέτοια εξέγερση δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ».

Στην ομιλία του, που διήρκεσε λίγο λιγότερο από 30 λεπτά, ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε με πάθος τα ιδρυτικά ιδανικά του έθνους από τις απειλές που θέτει ο Τραμπ και ο βίαιος όχλος που εισέβαλε στο Καπιτώλιο πριν από έναν χρόνο.

Ο Μπάιντεν υπενθύμισε, σύμφωνα με το CNN, τις κρίσιμες στιγμές από το παρελθόν του έθνους και χαρακτήρισε την περσινή εξέγερση ως ζωντανό σύμβολο του σημείου καμπής στην αμερικανική ιστορία.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, ένας πρόεδρος δεν είχε απλώς χάσει τις εκλογές. Προσπάθησε να αποτρέψει την ειρηνική μεταφορά της εξουσίας καθώς ένας βίαιος όχλος έφτασε στο Καπιτώλιο», είπε ο Μπάιντεν σε ομιλία του από το Καπιτώλιο, ενώ πρόσθεσε: «Απέτυχαν όμως. Απέτυχαν. Και αυτή την ημέρα μνήμης, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μια τέτοια επίθεση δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

{https://twitter.com/POTUS/status/1479091969204932610}

Τελευταία τροποποίηση στις 20:27 - 06 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.