ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζακστάν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκότωσε 26 «οπλισμένους εγκληματίες»

09:39 - 07 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Καζακστάν: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σκότωσε 26 «οπλισμένους εγκληματίες»
Η συνταγματική τάξη στο Καζακστάν αποκαταστάθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ, λίγες ώρες μετά την εκδίωξη των διαδηλωτών από την κεντρική πλατεία του Αλμάτι μετά από ημέρες ταραχών.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Καζακστάν, σε χωριστό δελτίο Τύπου, ανέφερε ότι 26 «οπλισμένοι εγκληματίες» σκοτώθηκαν και πάνω από 3.000 συνελήφθησαν, ενώ στις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους 18 αστυνομικοί και μέλη της εθνικής φρουράς από την έναρξη των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

Ο κ. Τοκάγεφ θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος σήμερα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών, πάντως, εκτιμάται ότι δεν είναι ακριβής. Είναι πολύ πιθανό ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών να είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στρατιώτες πυροβολούσαν αδιακρίτως εναντίον διαδηλωτών και αυτοκινήτων. Αντιπολιτευόμενοι κατήγγειλαν ότι το κράτος χρησιμοποίησε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος εναντίον τους. Ανυπολόγιστες είναι και οι υλικές ζημιές. Το πλήθος στράφηκε με μένος κατά των κρατικών κτιρίων, ενώ δεν ήταν και λίγες οι περιπτώσεις πλάτσικου σε τράπεζες και καταστήματα. Χιλιάδες είναι και τα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν, παραδιδόμενα στις φλόγες. Το Διαδίκτυο έκλεισε σε όλη τη χώρα, καθιστώντας αδύνατο να αναμεταδοθούν οι εικόνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.