ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν ανασκευάζει ο Μακρόν: Θέλει να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους

19:44 - 07 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Χωρίς διάθεση να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εμφανίστηκε σε νέα του παρέμβαση ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν χρησιμοποίησε μία απλοϊκή έκφραση και υποστήριξε πως θέλει να "τσαντίσει" τους ανεμβολίαστους. Η έκφρασή του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλά ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε πως δεν ανασκευάζει. Δήλωσε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή».

«Μπορούμε να αγανακτούμε με σχήματα λόγου της καθομιλουμένης και τα οποία εννοώ απολύτως», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και πρόσθεσε: «Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί, όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν».

«Και δεν μπορώ να αφήσω να ανθούν στη χώρα μας συζητήσεις του είδους ας μην τους περιθάλψουμε λόγω των επιλογών τους’. Οχι. Και το δηλώνω ξεκάθαρα», είπε αναφερόμενος στην συζήτηση στην εφημερίδα Le Parisien, όπου απαντούσε σε δύο νοσηλευτές οργισμένους με τους ανεμβολίαστους.

Συνοψίζοντας είπε ότι «η στρατηγική του είναι απλή: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός» και τόνισε ότι η επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους είναι ευρωπαϊκή τάση.

«Το λέω με μεγάλη αποφασιστικότητα και έμφαση: οφείλουμε να το κάνουμε για το σύνολο των συμπατριωτών μας που κάνουν την προσπάθεια και εμβολιάζονται και οι οποίοι, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων άλλων που ορισμένες φορές αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, μολύνονται».

«Και οφείλουμε επίσης να το κάνουμε για τους συμπατριώτες μας οι οποίοι κάποιες φορές παραδίδονται σε σκοταδιστικές απόψεις, σε απόψεις του φόβου: δεν προστατεύονται οι ίδιοι ενώ η επιστήμη, η έρευνα και η ευρωπαϊκή τεχνολογική και παραγωγική υπεροχή τούς του επιτρέπουν», πρόσθεσε.

«Αποτελεί ευθύνη μου να σημάνω λίγο συναγερμό, αυτό έκανα αυτήν την εβδομάδα, ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα», κατέληξε.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.