ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πιθανή διάδοχος του Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

16:07 - 11 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Η πιθανή διάδοχος του Σασόλι στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη ο θάνατος του Νταβίντ Σασόλι. Ο Ιταλός πολιτικός είχε κερδίσει την εκτίμηση όλων ως μία φωνή ψυχραιμίας και συνδιαλλαγής, σε μία εποχή που πληθαίνουν οι φυγόκεντρες δυνάμεις και οι ακραίες τοποθετήσεις στην Ευρώπη.

Ωστόσο, σύμφωνα με την DW, οι διαδικασίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να κινηθούν γρήγορα και όπως συμβαίνει πολλές φορές μετά από τις ευρωεκλογές, οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Κοινοβουλίου, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και οι Σοσιαλιστές, θα αποφασίσουν.

Άλλωστε είχαν συμφωνήσει ότι στο ήμισυ της θητείας του σοσιαλδημοκράτη Νταβίντ Σασόλι θα τον διαδεχόταν ένας υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ως φαβορί προέβαλε ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής σήμερα της Κ.Ο. του ΕΛΚ, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την προεδρία της Ευρωβουλής.

Κατόπιν όλων αυτών, επικρατέστερη υποψήφια θεωρείται σήμερα η Μαλτέζα αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα (φωτο), ηλικίας μόλις 42 ετών. Πρόκειται για μία ευρωβουλευτή με εξαιρετική παρουσία τα τελευταία χρόνια, που ξεχώρισε ιδιαίτερα για τις τοποθετήσεις της στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωβουλής μετά από 20 χρόνια (είχαν προηγηθεί η Σιμόν Βέιλ και Νικόλ Φοντάν), αλλά και η νεότερη σε ηλικία πρόεδρος στην ιστορία του θεσμού.

{https://twitter.com/RobertaMetsola/status/1480765022846476289}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.