ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καπιτώλιο: Το FBI συνέλαβε τον ιδρυτή της οργάνωσης «Oath Keepers»

22:25 - 13 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Καπιτώλιο: Το FBI συνέλαβε τον ιδρυτή της οργάνωσης «Oath Keepers»
Σημαντικό βήμα στις έρευνες για τη φονική εισβολή στο Καπιτώλιο αποτελεί η σημερινή (13/1) κίνηση του FBI να συλλάβει τον Στιούαρτ Ρόουντς, ιδρυτή της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης «Oath Keepers».

Ο Ρόουντς κατηγορείται για συνωμοσία επειδή διοργάνωσε μια μεγάλη επιχείριση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, προσπαθώντας να εμποδίσει την ανακήρυξη του Τζο Μπάιντεν ως νικητή των εκλογών, ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η σύλληψή του θεωρείται σημαντικό βήμα στην πρόοδο των ερευνών. Ο Ρόουντς, πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού και με πτυχίο νομικής στο Γέιλ, είχε μπει στο στόχαστρο των ερευνών για τον ρόλο του στην εξέγερση από τουλάχιστον πέρυσι την άνοιξη. Στις 6 Ιανουαρίου βρισκόταν στο Καπιτώλιο, συνομιλώντας με το κινητό αλλά και μέσω εφαρμογής συνομιλιών με μέλη της ομάδα τους, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονταν στο κτήριο. Αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

Η οργάνωση Oath Keepers, μαζί με τους Proud Boys θεωρούνται οι δύο κύριες ακροδεξιές οργανώσεις που έλαβαν μέρος στη φονική εισβολή. Οι αρμόδιες αρχές έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία εναντίον τους, μεταξύ άλλων κρυπτογραφημένες συζητήσεις στο κινητό και βίντεο από διαδικτυακές συναντήσεις.

Οι αρχές θεωρούν ότι όχι μόνο εισέβαλαν παράνομα στο Καπιτώλιο σε μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου, αλλά και ότι είχαν θέσει σε επιφυλακή μια ένοπλη ομάδα σε ξενοδοχείο της Βιρτζίνια για να σπεύσει στην Ουάσινγκτον αν χρειαστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.