ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυστραλία: Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς-Προς απέλαση ο τενίστας

10:19 - 14 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Αυστραλία: Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς-Προς απέλαση ο τενίστας
Αντιμέτωπος με την απέλαση από την Αυστραλία είναι ξανά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς για δεύτερη φορά ακυρώθηκε η βίζα του από τη στιγμή που είναι ανεμβολίαστος, με τον υπουργό Μετανάστευσης της χώρας Άλεξ Χοκ να χρησιμοποιεί την προσωπική του εξουσία, ακυρώνοντας, έτσι, προηγούμενη απόφαση δικαστηρίου.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας αναφέρει: « Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορονοϊού».

Η βίζα του Σέρβου τενίστα είχε ακυρωθεί πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου ενόψει της συμμετοχής του στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς «απέτυχε να επιδείξει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αιτιολογούσαν την εξαίρεσή του από τον εμβολιασμό».

Η περίπτωσή του έχει προκαλέσει γενικότερη κατακραυγή, καθώς αποδείχθηκε ότι δήλωσε ψευδώς στην ταξιδιωτική φόρμα που συμπλήρωσε ότι δεν είχε ταξιδέψει 14 ημέρες πριν την άφιξή του στην Αυστραλία, με τον δημοφιλή τενίστα, όμως, να έχει πάει στην Ισπανία και να κάνει λόγο για «ανθρώπινο λάθος» εκ μέρους του ατζέντη του που δεν ήταν εσκεμμένο.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι, ενώ είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό – κάτι που επίσης αμφισβητείται – έδωσε κανονικά συνέντευξη σε δημοσιογράφο και φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα.

Οι δικηγόροι του τενίστα ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.