ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τύχη του Τζόκοβιτς κρίνεται την Κυριακή (16/1) σε δίκη

14:22 - 14 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Η τύχη του Τζόκοβιτς κρίνεται την Κυριακή (16/1) σε δίκη
Εκ νέου έφεση στην απόφαση απέλασής του από την αυστραλιανή κυβέρνηση κατέθεσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Η υπόθεση παίρνει παράταση για την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα ξεκινά το Αυστραλιανό Open.

Η υπόθεση οδηγήθηκε με ταχύτατες διαδικασίες το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Αυστραλίας) ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, ο οποίος είχε δικαιώσει προ ημερών τον νούμερο ένα τενίστα στην διεθνή κατάταξη.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζήτησαν από το δικαστήριο να απαγορεύσει την απέλαση του Σέρβου τενίστα από την Αυστραλία. Ο συνήγορός του Νικ Γουντ τόνισε ότι η νομική ομάδα του Νόλε θα κάνει «αίτηση διόρθωσης», μια διαταγή που απαγορεύει την απέλαση του τενίστα και την υποχρεωτική του κράτηση σε κέντρο μεταναστών. Ο ίδιος είπε στον δικαστή Κέλι ότι η νομική του ομάδα μπορεί να καταθέσει την αίτηση απόψε, καθώς «ο χρόνος είναι πολύτιμος», δοθέντος του ότι το Australian Open αρχίζει τη Δευτέρα.

Ο συνήγορος του Τζόκοβιτς είπε ότι η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ, να ακυρώσει την βίζα του 34χρονου Σέρβου εδράζεται στο σκεπτικό ότι η παρουσία του στην Αυστραλία θα ενδυναμώσει το αντιεμβολιαστικό συναίσθημα. Πρόσθεσε ότι ο υπουργός βάσισε την κίνηση του σε ένα σχόλιο του Τζόκοβιτς που είχε γίνει το 2020 και χαρακτήρισε το σκεπτικό «προφανώς παράλογο».

Ο κ. Γουντ ζήτησε από τον δικαστή Κέλι να ορίσει για την Κυριακή την ακρόαση και να ληφθεί η απόφαση καθώς την Δευτέρα αρχίζει το Australian Open. Ως τότε, ο Τζόκοβιτς δεν θα τεθεί υπό κράτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.