ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του- Δηλώνει απογοητευμένος

13:35 - 16 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε η βίζα του- Δηλώνει απογοητευμένος
Ακυρώθηκε επίσημα από αυστραλιανό δικαστήριο η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, γεγονός που σημαίνει πως δεν θα συμμετέχει στο Australian Open, ο ανεμβολίαστος τενίστας.

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι "εξαιρετικά απογοητευμένος" με την απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του για την είσοδο στην Αυστραλία, αλλά θα τη σεβαστεί και θα συνεργαστεί με τις αρχές σε σχέση με την αναχώρησή του από τη χώρα.

Ο Σέρβος πρωταθλητής δήλωσε ότι ελπίζει ότι η προσοχή θα επιστρέψει τώρα στο τένις και στο Australian Open, το οποίο αρχίζει στη Μελβούρνη τη Δευτέρα.

Αποφασίζοντας για μια υπόθεση που έχει απασχολήσει την Αυστραλία και τον αθλητικό κόσμο για περισσότερο από μια εβδομάδα, μια τριμελής έδρα του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου άκουσε τα επιχειρήματα των δικηγόρων της κυβέρνησης ότι η συνεχιζόμενη παρουσία του Τζόκοβιτς κινδύνευε να υποδαυλίσει το αντιεμβολιαστικό κλίμα κατά τη διάρκεια της χειρότερης επιδημίας COVID-19 στην Αυστραλία από την έναρξη της πανδημίας.

Μάλιστα, μια ιατρική εξαίρεση που επέτρεπε στον Σέρβο νούμερο ένα τενίστα παγκοσμίως να εισέλθει στη χώρα χωρίς να εμβολιαστεί είχε προκαλέσει οργή στην Αυστραλία και έγινε πολιτικό ζήτημα για τον πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.