ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Καταδικάστηκε για πρόκληση μίσους ο Ερίκ Ζεμούρ

17:30 - 17 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Καταδικάστηκε για πρόκληση μίσους ο Ερίκ Ζεμούρ
Στην καταβολή προστίμου 10.000 ευρώ, για πρόκληση φυλετικού μίσους για τις δηλώσεις του σχετικά με τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, καταδικάσθηκε από δικαστήριο του Παρισιού ο υποψήφιος της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ.

Ο Ζεμούρ ήταν απών από την αίθουσα του δικαστηρίου, όπως και κατά την ακροαματική διαδικασία του Νοεμβρίου.

Η δικαστική υπόθεση αφορά σχόλια που είχε κάνει το 2020 στο δεξιό κανάλι CNews για τους μετανάστες που φθάνουν ως ασυνόδευτοι ανήλικοι: «Δεν έχουν κανένα λόγο για να βρίσκονται εδώ, είναι κλέφτες, είναι δολοφόνοι, είναι βιαστές, δεν κάνουν τίποτε άλλο, πρέπει να σταλούν πίσω», είχε δηλώσει.

Για μερικές εβδομάδες πέρυσι, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως ο Ζεμούρ, ο οποίος έχει επίσης σε βάρος του προηγούμενες καταδίκες για υποκίνηση φυλετικού μίσους, είχε μια ευκαιρία να έρθει δεύτερος στις προεδρικές εκλογές και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο. Σήμερα έρχεται τέταρτος στις δημοσκοπήσεις, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ζεμούρ δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Επέμεινε στα σχόλια που είχε κάνει το 2020, προσθέτοντας ότι το δικαστήριο τον καταδικάζει επειδή εξέφρασε τις απόψεις του.

Σε στέλεχος του CNews επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο για τα σχόλια του Ζεμούρ, δήλωσαν δικηγόροι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.