ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Goldman «βλέπει» πρόωρη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed

12:22 - 23 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Η Goldman «βλέπει» πρόωρη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed
Για γρηγορότερη και πιο αυστηρή «σύσφιξη» της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) προειδοποιεί η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για μία πιο επιθετική προσέγγιση σε σύγκριση με αυτό που αναμένει η Wall Street.

Ειδικότερα, οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δήλωσαν στην έκθεση του Σαββατοκύριακου ότι αναμένουν αυξήσεις των επιτοκίων τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο και ότι η Fed θα ανακοινώσει την έναρξη μείωσης του ισολογισμού της τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, είπαν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σημαίνουν ότι «οι κίνδυνοι κλίνουν κάπως ανοδικά της γραμμής αναφοράς μας» και ότι υπάρχει πιθανότητα οι αξιωματούχοι να ενεργούν «σε κάθε συνεδρίαση μέχρι να αλλάξει η εικόνα του πληθωρισμού».

«Αυτό εγείρει την πιθανότητα μιας πρόσθετης αύξησης ή μιας προηγούμενης ανακοίνωσης του ισολογισμού τον Μάιο και για περισσότερες από τέσσερις αυξήσεις φέτος», ανέφεραν οι οικονομολόγοι και πρόσθεσαν: «Θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια στροφή προς τις αυξήσεις των βαθμολογιών σε διαδοχικές συναντήσεις».

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell και οι υπόλοιποι διοικητές της κεντρικής τράπεζας συναντώνται αυτή την εβδομάδα εν μέσω προσδοκιών ότι θα «κλειδώσουν» την αύξηση των επιτοκίων από τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ανάμεσα στα πιθανά κίνητρα για ακόμη πιο αυστηρή πολιτική θα ήταν η περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμων προσδοκιών για τον πληθωρισμό ή μια άλλη έκπληξη για τον πληθωρισμό, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs.

Ακόμη, σημείωσαν ότι είχαν ανησυχήσει περισσότερο για τις προοπτικές για τον πληθωρισμό με την άφιξη της μετάλλαξης Omicron και τη συνεχιζόμενη αύξηση των μισθών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 23 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.