ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικός Ακάρ: Τα Rafale είναι λίγα για την Τουρκία

15:52 - 23 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Προκλητικός Ακάρ: Τα Rafale είναι λίγα για την Τουρκία
Την προκλητική ρητορική συνεχίζει ακάθεκτη η Άγκυρα, με τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, να υποβαθμίζει την αγορά από ελληνικής πλευράς των έξι γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

«Η Ελλάδα νομίζει ότι κέρδισε κάτι με τα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη που αγόρασε. Τα όπλα που αγόρασαν είναι πάρα πολλά για κανονική άμυνα, αλλά πολύ λίγα για την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet».

Βέβαια, σημείωσε ότι η Τουρκία ελπίζει να λύσει όλες τις διαφορές της με την Ελλάδα μέσω διαλόγου και συνεργασίας. «Η Τουρκία δεν έχει μαξιμαλιστικές επιδιώξεις ούτε επιβουλεύεται τα εδάφη καμίας χώρας, αλλά κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, πολιτικοί, συνταξιούχοι διπλωμάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί συνεχίζουν να ξεσηκώνουν τον ελληνικό λαό εναντίον της Τουρκίας», επισήμανε.

«Τώρα, μιλούν για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει αποδεκτό; Το Κοινοβούλιο το 1995 είχε εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση να λάβει σε τέτοια περίπτωση όλα τα απαραίτητα μέτρα, των στρατιωτικών περιλαμβανομένων. Δεν θέλουμε κλιμάκωση. Αυτό που λέμε είναι "να ωφεληθούμε μαζί από τα πλεονεκτήματα του υποθαλάσσιου πλούτου», σημείωσε ο Ακάρ, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της και να επιτρέψει σε άλλη χώρα να τα παραβιάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.