ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ, ΕΕ... συντονίζονται για την Ουκρανία-Το φημολογούμενο σχέδιο της Ρωσίας

08:31 - 24 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ, ΕΕ... συντονίζονται για την Ουκρανία-Το φημολογούμενο σχέδιο της Ρωσίας
ΕΕ και ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να συντονιστούν σχετικά με το πώς να χειριστούν την κλιμακούμενη ένταση γύρω από την Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα λάβει μέρος σήμερα (24/1) σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να κάνουν μετά την ειλικρινή παρατήρηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν που ανέφερε πως οι σύμμαχοι θα δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν μια «μικρή εισβολή» και την παραίτηση του αρχηγού ναυτικού της Γερμανίας επειδή είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαιτεί σεβασμό.

Η επαφή ΕΕ-ΗΠΑ ακολουθεί μια προειδοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση υπέρ του Κρεμλίνου στην Ουκρανία, ένα σχέδιο που και ο Μπλίνκεν θεωρεί πιθανό, αν και η Μόσχα το αρνείται.

Ο Μπλίνκεν θα ενημερώσει πάντως τους υπουργούς για τις τελευταίες συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας και θα ακούσει την αξιολόγηση της κατάστασης από την Ευρώπη.

Ωστόσο, δεν αναμένονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις κυρώσεις που μπορεί να επιβάλει η ΕΕ. Αντίθετα, οι υπουργοί θα επιβεβαιώσουν τις προειδοποιήσεις για αυστηρά μέτρα εάν η Ρωσία ενεργήσει — και μόνο σε αυτή την περίπτωση θα αποφασιστούν συγκεκριμένες τιμωρίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.