ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αγορές συγκλονίζονται από την απειλή της σύγκρουσης στην Ουκρανία

08:38 - 25 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Οι αγορές συγκλονίζονται από την απειλή της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Οι διπλωματικές προσπάθειες για την αποτροπή μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία εντείνονται, ωστόσο οι αγορές συνεχίζουν να συγκλονίζονται από την απειλή της σύγκρουσης.

Οι μετοχές είχαν χθες τη χειρότερη επίδοσή τους από τον Ιούνιο του 2020, παρόλο που η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα ενιαίο μέτωπο.

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν, υποκινούμενες από την προειδοποίηση της Goldman Sachs ότι θα μπορούσαν να σημειώσουν ρεκόρ εάν η Ρωσία περιορίσει τις προμήθειες στην Ευρώπη για «αόριστο χρονικό διάστημα».

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια επίθεση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε μια "πολύ, πολύ, πολύ καλή συνάντηση" με τους Ευρωπαίους ηγέτες χθες το βράδυ, αφού ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι το μπλοκ έχει προχωρήσει "καλά στην προετοιμασία απαντήσεων σε πιθανή ρωσική επιθετικότητα". Όμως, με το Κίεβο και τη Μόσχα να διαπραγματεύονται για το ποιος απειλεί ποιον, οι ΗΠΑ έθεσαν έως και 8.500 στρατιώτες των ΗΠΑ σε αυξημένη ετοιμότητα.

Η Γερμανία έμεινε σταθερή στην απόρριψη των εξαγωγών όπλων στην Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν εκκένωση των οικογενειών των διπλωματών από το Κίεβο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.