ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Άλλαξαν το τέλος του «Fight Club»- Κερδίζουν οι Αρχές!

09:24 - 27 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Κίνα: Άλλαξαν το τέλος του «Fight Club»- Κερδίζουν οι Αρχές!
Το «Fight Club» αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες, με το τέλος του να είναι ένα από τα πιο εμβληματικά στην ιστορία του κινηματογράφου. Παρόλα αυτά, στην Κίνα... λογοκρίθηκε και αλλάχτηκε, ώστε να κερδίσουν οι Αρχές!

Στο original φινάλε, ο χαρακτήρας του Έντουαρτ Νόρτον σκοτώνει το φανταστικό alter ego του, τον Tyler Durden που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ πριν δει από τον ουρανοξύστη το σχέδιο του να υλοποιείται, με τα κτίρια που περιέχουν τα αρχεία των τραπεζών να καταρρέουν από τις εκρήξεις βομβών.

Παρόλα αυτά, στην Κίνα η ταινία ολοκληρώνεται με τον Νόρτον να αυτοπυροβολείται στο στόμα και στη συνέχεια «πέφτει» το μήνυμα: «Μέσα από τα στοιχεία που άφησε πίσω ο Tyler, η αστυνομία κατάλαβε γρήγορα όλο το πλάνο και συνέλαβε όλους τους κακοποιούς, αποτρέποντας επιτυχώς τις εκρήξεις.

Μετά τη δίκη, ο Tyler στάλθηκε σε ψυχιατρικό ίδρυμα για να δεχθεί ψυχολογική βοήθεια. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο το 2012».

Η ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ προστέθηκε πρόσφατα στην streaming πλατφόρμα Tencent Video με το Human Rights Watch να χαρακτηρίζει τις αλλαγές «δυστοπικές».

Ο Τσακ Παλάνιουκ, ο συγγραφέας του βιβλίου «Fight Club», στο οποίο βασίστηκε η ταινία, σχολίασε ειρωνικά στο Twitter: «Αυτό είναι πραγματικά υπέροχο! Όλοι έχουν το happy ending τους στην Κίνα!».

Οι θεατές που είχαν δει το πραγματικό τέλος εξέφρασαν επίσης την έντονη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.