ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρωταθλητές» στις κλήσεις οι Έλληνες διπλωμάτες στο Βερολίνο!

15:39 - 28 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
«Πρωταθλητές» στις κλήσεις οι Έλληνες διπλωμάτες στο Βερολίνο!
Κατά κανόνα η ταχύτητα αποτελεί πλεονέκτημα στη διπλωματία, υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης του Βερολίνου που ακόμη δεν έχουν δημοσιευθεί, το 2021 δείχνουν πως οι ξένοι διπλωμάτες στη γερμανική πρωτεύουσα δέχθηκαν 9.973 κλήσεις, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα ή παράνομη στάθμευση. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία αυτά, οι περισσότεροι παραβάτες προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. 

Ένα ακόμη πρόβλημα, επισημαίνει η εφημερίδα, είναι ότι πολλές φορές διπλωμάτες εμπλέκονται σε τροχαία και εγκαταλείπουν το σημείο του ατυχήματος, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά, καθώς καλύπτονται από τη διπλωματική ασυλία.

«Από το 2009 μέχρι σήμερα το ποσοστό εκείνων που επιλέγουν την εγκατάλειψη ξεπερνά το 60%», λέει ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρανκ Μπάλτσερ. Ένα ιδιαίτερα αποτρόπαιο περιστατικό είχε καταγραφεί το 2017: Διπλωμάτης από τη Σαουδική Αραβία είχε παρκάρει τη λιμουζίνα του σε ποδηλατόδρομο και άνοιξε ξαφνικά την πόρτα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει διερχόμενο ποδηλάτη, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Πάντως η Bild δεν αναφέρει εμπλοκή έλληνα διπλωμάτη σε παρόμοιο περιστατικό. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.