ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deal Αργεντινής με ΔΝΤ για το χρέος

18:18 - 28 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Deal Αργεντινής με ΔΝΤ για το χρέος
Σε νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κατέληξε η Αργεντινή, όπως ανέφερε σήμερα (28/1) ο πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα επιτρέψει στη χώρα του να αποκτήσει πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση.

Πρόκειται για εφεδρικό deal 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ και αποτελεί σημαντική πρόοδο στις τεταμένες και μακροχρόνιες συνομιλίες για την αναδιάρθρωση δανείων που η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Η συμφωνία αφορά στην αναδιαπραγμάτευση της οφειλής ύψους 44 δισεκ. δολαρίων που σύναψε το 2018 η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαουρίσιο Μάκρι.

«Υποφέραμε ένα πρόβλημα και τώρα έχουμε μια λύση», είπε ο Φερνάντες σε ομιλία του από την κατοικία Olivos στα περίχωρα του Μπουένος Άιρες. «Θα μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση σε νέα χρηματοδότηση ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η συμφωνία».

Η συμφωνία θα επιτρέψει στην Αργεντινή να «χτίσει ένα μέλλον» και δεν συνεπάγεται κανένα «άλμα» στην αξία του νομίσματος, είπε ο Αργεντίνος πρόεδρος, χωρίς να παρέχει λεπτομέρειες για το τι συμφωνήθηκε με τον οργανισμό που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.

Η νοτιοαμερικανική χώρα και το ΔΝΤ συμφώνησαν για μια σταδιακή μείωση του ελλείμματος στο 2,5% του ΑΕΠ το 2022, στο 1,9% το 2023, στο 0,9% το 2024.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 28 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.