ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Πούτιν σε Μακρόν για τη στάση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο Ουκρανικό

20:22 - 28 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Αιχμές Πούτιν σε Μακρόν για τη στάση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στο Ουκρανικό
Στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στα ουκρανικά σύνορα συμφώνησαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν τόνισε στον Πούτιν ότι η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία των γειτονικών της χωρών.

Την ίδια ώρα, πηγές από το Κρεμλίνο ανέφεραν ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε μία σειρά θεμάτων αναφορικά με την ασφάλεια στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα μελετήσει προσεκτικά τις γραπτές απαντήσεις που έλαβε από την Δύση στις 26 Ιανουαρίου από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, στις δικές της προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας και ήδη μετά από αυτό θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, επισήμανε κατά την διάρκεια της συνομιλίας ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στις απαντήσεις τους στις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας δεν έλαβαν υπόψιν τις θεμελιώδεις ανησυχίες της Ρωσίας.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο σε όλο το φάσμα των ζητημάτων της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Τέλος, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν μεταξύ άλλων την συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας και αντάλλαξαν απόψεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ συμφώνησαν όπως επισημαίνει το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του «να παραμείνουν σε στενή επαφή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.