ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Ρικάρντα Λανγκ-Όμνιντ Νουριπούρ το νέο ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων

21:52 - 29 Ιαν 2022 | Ειδήσεις
Γερμανία: Ρικάρντα Λανγκ-Όμνιντ Νουριπούρ το νέο ηγετικό δίδυμο των Πρασίνων
Οι βουλευτές Ρικάρντα Λανγκ και Όμνιντ Νουριπούρ εξελέγησαν το Σάββατο (29/1) στην ηγεσία του κόμματος των Πρασίνων, μετά την αποχώρηση των Αναλένα Μπέρμποκ και Ρόμπερτ Χάμπεκ, καθώς το καταστατικό προβλέπει ασυμβίβαστο για τα μέλη της κυβέρνησης.

Στην ψηφιακή ψηφοφορία, η 28χρονη Λανγκ, μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του κόμματος που ανήκει στην αριστερή κοινωνική πτέρυγα, έλαβε το 75,93% των ψήφων, ενώ ο 46χρονος Νουριπούρ, στην πτέρυγα των «ρεαλιστών» το 82,58%.

Η εκλογή και των δύο θα πρέπει τώρα να επιβεβαιωθεί και με επιστολική ψήφο, το αποτέλεσμα της οποίας πρέπει να έχει ανακοινωθεί έως τις 14 Φεβρουαρίου και μόνο τότε θα μπορούν να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με το καταστατικό των Πρασίνων, το ηγετικό δίδυμο πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον μία γυναίκα.

Υποψηφιότητα για την ηγεσία έθεσαν ακόμη ο Ματίας Ίλκα, από την Έσση, ο οποίος άσκησε κριτική ότι στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν επιβληθεί οι θέσεις των Φιλελευθέρων (FDP) και έλαβε 17 ψήφους και ο Τόρστεν Κίρσκε από το Βερολίνο, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να λάβει θέση κατά των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία και έλαβε 60 ψήφους.

Η Λανγκ, η οποία συμμετείχε στο συνέδριο μόνο ψηφιακά, καθώς έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ελέγχεται από την Εισαγγελία του Βερολίνου για τα «κορονο-μπόνους» 1.500 ευρώ που είχε εγκρίνει το προεδρείο μόνο για τα μέλη του στην α' φάση της πανδημίας.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.