ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει στη φυλακή ο Μπρέιβικ- Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

19:27 - 01 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Παραμένει στη φυλακή ο Μπρέιβικ- Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης
Απορρίφθηκε το αίτημα του Νορβηγού τρομοκράτη, Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους το 2011 στο νησί Ουτέγια της Νορβηγίας, να αποφυλακιστεί υπό όρους, καθώς το αρμόδιο δικαστήριο αποφάσισε ότι ο 42χρονος μακελάρης «εμφανίστηκε χωρίς ενσυναίσθηση και συμπόνια για τα θύματα».

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος έχει εκτίσει 10 από τα 21 χρόνια κάθειρξης για τις επιθέσεις, δεν έδειξε σημάδια ότι οι εξτρεμιστικές του απόψεις είχαν εξασθενίσει κατά τα χρόνια της φυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται πως όταν ξεκίνησε η ακρόαση της αποφυλάκισης στις 18 Ιανουαρίου, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και έκανε έναν ναζιστικό χαιρετισμό. Επίσης, έφερε στο δικαστήριο πινακίδες με ρατσιστικά μηνύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός που έγραφε «σταματήστε τη γενοκτονία κατά των λευκών εθνών μας».

Στην κατάθεσή του, ο Μπρέιβικ απαίτησε να αντιμετωπίζεται ως αιχμάλωτος πολέμου. Ο δικαστής Dag Bjorvik επέβλεψε την ακροαματική διαδικασία αποφυλάκισης, η οποία διήρκεσε δύο εβδομάδες.

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, Oystein Storrvik, επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας. «Κανένας Νορβηγός δικηγόρος δεν θέλει μια υπόθεση να ξεκινά με χαιρετισμό του Χίτλερ», είπε σε συνέντευξή του στους Times τον περασμένο μήνα.

Πρόσθεσε, δε, ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του Μπρέιβικ, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική του ήταν να «βελτιώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες παραμένει» στη φυλακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:28 - 01 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.