ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS σε επιδρομή στη Συρία

16:40 - 03 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS σε επιδρομή στη Συρία
Νεκρός έπεσε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Ιμπραχίμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι κατά τη διάρκεια επιδρομής ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε τον Αμπού Ιμπραχίμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράισι, τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», ανακοίνωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο ηγέτης του ISIS πυροδότησε εκρηκτικά όταν οι ειδικές δυνάμεις περικύκλωσαν το σπίτι του.

Ντόπιοι και ακτιβιστές είπαν ότι αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν στη μάχη, με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τα πρώτα μέλη της Συριακής Πολιτικής Άμυνας να αναφέρουν 13 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών.

Ήταν η μεγαλύτερη επιδρομή των ΗΠΑ στη χώρα από την επιχείρηση του 2019 που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του τότε ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνάντι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.