ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Welle για ρωσικά αντίποινα: Αυτό βιώνουν ΜΜΕ στις απολυταρχίες

21:01 - 03 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Deutsche Welle για ρωσικά αντίποινα: Αυτό βιώνουν ΜΜΕ στις απολυταρχίες
O γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Deutsche Welle δήλωσε ότι συμβαίνει αυτό «που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υφίστανται μόνο σε απολυταρχίες», εκφράζοντας επισήμως διαμαρτυρία «για την παράλογη αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης», αναφερόμενος στην απαγόρευση προς την Deutche Welle να εκπέμπει και να λειτουργεί στην Ρωσία.

Ήδη η Ένωση Δημοσιογράφων της Γερμανίας (DJV) κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για την απαγόρευση των εκπομπών της DW στην Ρωσία και να μην αφαιρέσει τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων της.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τόσο σκληρά μέτρα λογοκρισίας» δήλωσε ο πρόεδρος της DJV Φρανκ Γιουμπεράλ (Frank Überall).

Ο γενικός διευθυντής της Deutsche Welle Πέτερ Λίμπουργκ, τόνισε ότι «αυτό είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την ελευθερία του Τύπου και την ελευθερία της γνώμης» και προειδοποίησε: «Ακόμη και αν χρειαστεί να εγκαταλείψουμε τη χώρα, δεν θα αγνοήσουμε  τι συμβαίνει στη Ρωσία. Θα κάνουμε όλο και περισσότερα ρεπορτάζ».

Παράλληλα δήλωσε πως η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης συνιστά πλήγμα για τους δημοσιογράφους της DW στη Μόσχα, «οι οποίοι είναι παθιασμένοι με τη χώρα και τη ρωσική κουλτούρα και είναι δύσκολο να δεχτούν ότι πρέπει να σταματήσουν από τη μια μέρα στην άλλη».

«Θα προβούμε σε νομικές ενέργειες και θα προσπαθήσουμε να δούμε αν αυτά τα μέτρα είναι νόμιμα, ακόμη και με βάση τα ρωσικά δεδομένα» είπε ο Λίμπουργκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.