ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες χώρες είναι τα κορυφαία brands του πλανήτη-21η η Ελλάδα

18:55 - 08 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Ποιες χώρες είναι τα κορυφαία brands του πλανήτη-21η η Ελλάδα
Eξαγωγές, κυβερνησιμότητα, πολιτισμός, τουρισμός, λαός και επενδύσεις αποτελούν τους έξι βασικούς παράγοντες τους οποίους αξιολογεί η εταιρεία ερευνών Ipsos, για να καταρτίσει τη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται ως αυτές με το καλύτερο brand παγκοσμίως.

Παγκόσμιος ηγέτης στην έρευνα αγοράς η Ipsos "βαθμολογεί" περίπου 60 χώρες και φτιάχνει τη σχετική λίστα με τα κορυφαία κράτη-brands. Η Ελλάδα, παρά τις καλές της επιδόσεις σε τουρισμό και πολιτισμό, βρίσκεται στην 21η θέση συνολικά. Έχασε μάλιστα μία θέση σε σχέση με την προηγούμενη αξιολόγηση.

Στην πρώτη θέση για το 2021 συναντάμε (για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά) τη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με την Ipsos οι καταναλωτές παγκοσμίως έχουν θετική στάση όσον αφορά την αγορά γερμανικών προϊόντων, αλλά και στις επενδύσεις σε γερμανικές εταιρείες. Επίσης, οι Γερμανοί θεωρούνται top στην αγορά εργασίας και τον αθλητισμό.

Ο Καναδάς είναι η χώρα που ανταγωνίζεται τη Γερμανία και είναι δεύτερη στη λίστα, κυρίως λόγω καλής αξιολόγησης στην κυβερνησιμότητα, αλλά και τις επενδυτικές και μεταναστευτικές της πολιτικές.

Στην τρίτη θέση συναντάμε την Ιαπωνία που λαμβάνει υψηλή βαθμολογία για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τους ανθρώπους που προσελκύει. Επίσης, έχει σπουδαίες επιδόσεις στις εξαγωγές.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ιταλία και Βρετανία. Ακολουθούν Γαλλία, Ελβετία, ΗΠΑ, Σουηδία και Αυστραλία.

Germany preserves its top ranking in overall NBI.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:03 - 08 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.