ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ουκρανία

20:17 - 08 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ουκρανία
Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ ταξίδεψε στην Ουκρανία, εν μέσω της κρίσης με τη Ρωσία και καθώς η Δύση προσπαθεί να δώσει λύση.

Από το μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας η κα. Μπέρμποκ δήλωσε:

«Μου προκαλεί ένα πολύ βαρύ συναίσθημα το γεγονός ότι εδώ, ακριβώς δίπλα στην παραλία, που θα έπρεπε να είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη στη χώρα, μπορεί κανείς να νιώσει πραγματικά τι συνέβη πριν από χρόνια», είπε, κατά την επίσκεψή σε ένα πρώην θέρετρο, κοντά στο λιμάνι της Μαριούπολης.

«Από τη μια μέρα στην άλλη, οι άνθρωποι έχασαν όλα όσα είχα, παιδικά παιχνίδια κείτονται ακόμη στην άκρη του δρόμου, τα σπίτια είναι κατεστραμμένα. Και αυτό που κάποτε ήταν προορισμός διακοπών τώρα είναι η ορατή απόδειξη ότι έχουμε πόλεμο στη μέση της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας αλλά αρνείται ότι σχεδιάζει μια επίθεση, όπως φοβούνται οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ταξίδεψε στη Μόσχα και συνάντησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ακολούθως μετέβη στο Κίεβο. Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.