ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανός υπ. Υγείας: Υπομονή μέχρι το Πάσχα με την Όμικρον

23:04 - 08 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Γερμανός υπ. Υγείας: Υπομονή μέχρι το Πάσχα με την Όμικρον
Την κορύφωση του κύματος της πανδημίας με τη μετάλλαξη Όμικρον αναμένει «στα μέσα Φεβρουαρίου, αν όχι λίγο αργότερα» ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, όπως ανέφερε σήμερα (8/2) στην καθιερωμένη πλέον συνέντευξη τύπου για την εικόνα και την πορεία της πανδημίας.

«Η κατάσταση δεν έχει τεθεί ακόμη πραγματικά υπό έλεγχο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ωστόσο ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως τώρα λειτουργούν και είναι σωστά».

Ο Γερμανός υπ. Υγείας εκτιμά πάντως, σύμφωνα με την DW, ότι μια χαλάρωση των μέτρων τη δεδομένη στιγμή, όπως πολλοί ζητούν ήδη και στη Γερμανία, «θα επιμήκυνε απλώς το κύμα της πανδημίας».

Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων πριν από το Πάσχα που φέτος στη Γερμανία γιορτάζεται στις 17 Απριλίου, τονίζοντας όμως ότι ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο περιοδικό Στερν ο Γερμανός υπουργός σημειώνει ότι δεν βλέπει το μέλλον με απαισιοδοξία ελπίζοντας σε ένα «σούπερ καλοκαίρι, όπως και πέρυσι», με κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.