ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Φον ντερ Λάιεν...ξεδίπλωσε στον Μπάιντεν τις κυρώσεις στη Ρωσία

12:11 - 12 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Η Φον ντερ Λάιεν...ξεδίπλωσε στον Μπάιντεν τις κυρώσεις στη Ρωσία
Τις κυρώσεις που έχει αποφασίσει να επιβάλλει η ΕΕ στη Ρωσία, σε περίπτωση εισβολής στην Ουκρανία, παρουσίασε σύμφωνα με πληροφορίες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε βιντεοκλήση που είχε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και άλλους ηγέτες.

Οι κυρώσεις που θα επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πλήξουν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, τόνισε η φον ντερ Λάιεν. Επίσης, θα πλήξουν και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ.

«Η πρόεδρος ΡΦον ντερ Λάιεν παρουσίασε τις κυρώσεις ανά τομέα, στην περίπτωση μιας νέας στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Επανέλαβε ότι όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι και ότι οι κυρώσεις θα αφορούν τον οικονομικό και τον ενεργειακό τομέα, καθώς και τις εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας», ανέφερε το γραφείο της Κομισιόν σε ανακοίνωσή του.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, η τηλεδιάσκεψη κορυφής που έγινε εκτάκτως χθες φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι ΗΠΑ δε επιμένουν πως την εβδομάδα που ξεκινά σε λίγες ώρες είναι πολύ πιθανό να δούμε ρωσικά στρατεύματα εντός Ουκρανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.