ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθερμαίνονται οι σχέσεις ΗΑΕ-Τουρκίας: Υπεγράφησαν 13 συμφωνίες

22:08 - 14 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Αναθερμαίνονται οι σχέσεις ΗΑΕ-Τουρκίας: Υπεγράφησαν 13 συμφωνίες
Δεκατρείς συμφωνίες υπέγραψε η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά την πρώτη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα του Κόλπου από το 2013.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους –που παρέμεναν τεταμένες από χρόνια εχθρότητας– σε μια στροφή προς μια οικονομική εταιρική σχέση.

Σύμφωνα με το Anadolu, μεταξύ των 13 συμφωνιών υπάρχουν κάποιες για την άμυνα, το εμπόριο, την κλιματική αλλαγή, τη βιομηχανία και την οικονομία.

Τουρκικές πηγές είχαν αναφέρει ότι αναμένεται να συμφωνήσουν να ξεκινήσουν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για μια εμπορική και οικονομική συμφωνία, καθώς και να υπογράψουν μια επιστολή προθέσεων για την έναρξη συναντήσεων με σκοπό τη συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, στοχεύουμε να αναπτύξουμε τη δυναμική που έχουμε κατακτήσει με τα ΗΑΕ και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψουν οι σχέσεις στο επίπεδο που τους αξίζει», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει.

«Ο διάλογος και η συνεργασία της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει μεγάλη σημασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής μας», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.