ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιβ

23:21 - 14 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Κίεβο στο Λβιβ
Την αμερικανική πρεσβεία στην Ουκρανία από το Κίεβο στο Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, αποφάσισε να μεταφέρει η Ουάσιγκτον, με τον διπλωματικό πυρετό να συνεχίζεται.

Αιτία γι’ αυτή την κίνηση είναι η «δραματική επιτάχυνση» της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα (14/2) επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Η πρεσβεία θα παραμείνει σε επαφή με την ουκρανική κυβέρνηση», αλλά «προτρέπουμε σθεναρά όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμη στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως», ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (12/2) οι ΗΠΑ είχαν δώσει εντολή προς το αμερικανικό προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία, το οποίο δεν σχετίζεται με επείγουσες υπηρεσίες, να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, ο πυρήνας των εργαζομένων στην πρεσβεία, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοι μας και το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διπλωματικές και βοηθητικές προσπάθειες με στόχο τη στήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο.

{https://twitter.com/USEmbassyKyiv/status/1492442539072233481}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.