ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στη διπλωματία να πετύχει

00:02 - 16 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στη διπλωματία να πετύχει
Την ύστατή του προσπάθεια μέσω διαγγέλματος για λύση της ουκρανικής κρίσης μέσω της διπλωματίας έκανε απόψε (15/2) ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε στους Ρώσους πολίτες ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν αποτελούν απειλή για αυτούς.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν είναι απειλή για τη Ρωσία. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το ΝΑΤΟ έχουν πυραύλους στην Ουκρανία. Δεν έχουμε σχέδια να τους βάλουμε εκεί. Δεν στοχεύουμε τον λαό της Ρωσίας, δεν επιδιώκουμε να αποσταθεροποιήσουμε τη Ρωσία. Για τους πολίτες της Ρωσίας, δεν είστε εχθρός μας», είπε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε αισιόδοξος ότι η διπλωματία θα λύσει την κρίση, αφού η Ρωσία πρότεινε δημόσια να συνεχιστούν οι συνομιλίες. «Θα πρέπει να δώσουμε στη διπλωματία κάθε ευκαιρία να πετύχει και πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες μας για την ασφάλεια στην περιοχή», σημείωσε ο Μπάιντεν.

{https://twitter.com/POTUS/status/1493683646615756801}

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 130.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ, αυξάνοντας τους φόβους των αξιωματούχων της Ουκρανίας και της Δύσης ότι μια ρωσική εισβολή θεωρείται πιθανή.

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα στρατεύματά της θα επιστρέψουν στη βάση τους μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, ωστόσο τόνισε ότι οι μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις θα συνεχιστούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 16 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.