ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο σκοτάδι η συμφωνία Κομισιόν-Pfizer, για τις δόσεις των εμβολίων

13:11 - 17 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Στο σκοτάδι η συμφωνία Κομισιόν-Pfizer, για τις δόσεις των εμβολίων
Με γραπτή τους ερώτηση, στις 7 Φεβρουαρίου 2022, δεκαοκτώ ευρωβουλευτές της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας, εγκαλούν την Κομισιόν γιατί, μέχρι και σήμερα και παρά τις επικρίσεις της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας Emily O'Reilly, εξακολουθεί να διατηρεί στο σκοτάδι την συμφωνία για τα εμβόλια, μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα!

Υπενθυμίζεται ότι, με βαση αυτήν την «άγνωστη», μέχρι στιγμής, συμφωνία, η Pfizer εισπράττει την αξία των εμβολίων από την Κομισιόν, όχι απευθείας αλλά σε τραπεζικούς λογαριασμούς θυγατρικών της στην Ελβετια, την ίδια ώρα που «μεθοδεύεται» και η χορήγηση 4ης δόσης αυτών των εμβολίων.

Στην ερώτηση τους οι ευρωβουλευτές αναφέρουν ότι:

-Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times ανέφεραν ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπούρλα είχαν διαπραγματευτεί μια συμφωνία για δόσεις εμβολίων σε μεγάλο βαθμό μέσω μηνυμάτων κειμένου. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, όταν της ζητήθηκε να παράσχει πρόσβαση στα μηνύματα, η Κομισιόν είπε ότι θα δημοσιοποιήσει ένα email, μια επιστολή και ένα δελτίο τύπου, αλλά δεν ανέφερε τα κείμενα.

- Πρόσφατα, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Emily O'Reilly επέκρινε έντονα την Κομισιόν, λέγοντας ότι τέτοια μηνύματα εμπίπτουν σαφώς στη νομοθεσία της ΕΕ για τη διαφάνεια. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι για την άρνηση πρόσβασης στα κείμενα, η έλλειψη διαφάνειας υπονομεύει την πίστη των πολιτών στο έργο της Κομισιόν και στη ρυθμιστική διαδικασία.

-Ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι θα σχολιάσει στις 26 Απριλίου 2022.

Πότε, λοιπόν, θ’ αποφασίσει η Κομισιόν θα διευκρινίσει πλήρως το θέμα και να αποκαλύψει το περιεχόμενο αυτών των μηνυμάτων, ρωτούν οι ευρωβουλευτές.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι  ευρωβουλευτές: Marco Campomenosi Angelo Ciocca Simona Baldassarre Elena Lizzi Anna Bonfrisco Alessandra Basso Mara Bizzotto Annalisa Tardino , Stefania Zambelli Massimo Casanova Silvia Sardone Gianna Gancia Alessandro Panza Isabella Tovaglieri Susanna Ceccardi Antonio Maria Rinaldi Paolo Borchia Marco Zanni

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.