ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό πέντε μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

12:41 - 21 Φεβ 2022 | Ειδήσεις
Σε υψηλό πέντε μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη
Αύξηση 3,5 μονάδων κατέγραψε ο σύνθετος ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας IHS Markit τον Φεβρουάριο για την ευρωζώνη, φτάνοντας σε υψηλό πέντε μηνών.

Ο εν λόγω δείκτης κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 55,8 μονάδες από 52,3 τον Ιανουάριο.

Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στον τομέα των υπηρεσιών, με τον ΡΜΙ σε υψηλό τριών μηνών, στις 55,8 μονάδες από 51,1 τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 51,7. 

Αντίθετα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της ευρωζώνης υποχώρησε ελαφρά από το 58,7 στο 58,4 τον Φεβρουάριο, κάτω από τις προσδοκίες του 58,7.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η οικονομία της ευρωζώνης ανέκτησε δυναμική τον Φεβρουάριο καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την καταπολέμηση του ιού οδήγησε σε ανανέωση της ζήτησης για πολλές καταναλωτικές υπηρεσίες, όπως ταξίδια, τουρισμός και αναψυχή, και βοήθησε στην άμβλυνση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η επιχειρηματική αισιοδοξία έχει επίσης βελτιωθεί καθώς οι εταιρείες προσβλέπουν στο περαιτέρω άνοιγμα της οικονομίας, ενθαρρύνοντας την αύξηση των προσλήψεων».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 21 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.